Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Monday, October 10, 2005

Informatičke kompanije za decu sa posebnim potrebama
"Prozor u svet" za najugroženije mališane

Neke od najvećih domaćih informatičkih kompanija, okupljene oko Microsoftove System Builder Chanell grupe, započele su jednu od najvećih humanitarnih akcija namenjenih deci – "Prozor u svet".
Akcija je usmerena ka deci sa oštećenim vidom i sluhom, deci izbeglicama i deci bez roditeljskog staranja. Microsoft System Builder Chanell doniraće računare i računarsku opremu ustanovama kojima je pomoć najpotrebnija, saopšteno je prošle nedelje na konferenciji za novinare koju su organizovale učesnice akcije.
Do sada najveću humanitarnu akciju čiji je cilj kompjutersko opismenjavanje dece sa posebnim potrebama podržalo je i Ministarstvo prosvete i sporta, koje će aktivno učestvovati i u daljem toku akcije.
U ime Ministarstva prosvete i sporta to je obećao državni sekretar za prosvetu i sport Vekislav Janićijević, koji je pozdravio ove humane ciljeve informatičara, jedne od ekonomski najperspektivnijih i najobrazovanijih stručnjaka kod nas.
Microsoft, zajedno sa svojim partnerima, poziva sve koji mogu da pomognu na bilo koji način, da se priključe akciji i deci sa posebnim potrebama otvore "prozor u svet", rečeno je ovom prilikom.
Pozivamo i sve medije, koje vidimo kao ključne partnere u širenju konkretnih poruka i vrednosti, da nam pomognu da skrenemo pažnju javnosti na probleme dece sa posebnim potrebama i time doprinesemo da ova deca zaista bolje žive – kažu u Microsoftu.
Namera je da se tokom oktobra i novembra računarima i računarskom opremom snabdeju ciljane dečje ustanove u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Prilikom odabira ustanova uzete su u obzir mogućnosti dece, stvarne potrebe ustanova i predlozi stručnih lica. Poklonjeni računari biće namenjeni isključivo deci.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home