Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Wednesday, September 19, 2007

HP predstavio nove tehnologije i usluge namenjene srednjim preduzećima

Jedini sa Global 500.000

HP je proširio svoj portfolio novim proizvodima, rešenjima i uslugama osmišljenim za razvoj poslovanja i smanjenje troškova srednjih preduzeća. Istraživanje koje je firma sprovela pokazuje da dve trećine srednjih preduzeća traži tehnološka rešenja kreirana za njihove specifične potrebe, rekla je Ann Livermore, izvršni potpredsednik HP grupe za tehnološka rešenja.

S ograničenim budžetom i malobrojnim IT osobljem, srednja preduzeća su u situaciji da moraju da postignu bolje rezultate s manje resursa i zato su im neophodna potpuno drugačija rešenja od velikih preduzeća. Nova HP-ova ponuda uključuje HP BladeSystem c3000 – nazvan "Shorty", c3000 je kompaktan orman za blejd servere namenjen manjim i udaljenim lokacijama. On ne traži posebno napajanje električnom energijom i hlađenje, kao ni specijalizovano osoblje koje bi o njemu brinulo. Korisnici mogu ostvariti do trećinu uštede na električnoj energiji i hlađenju; do 60 posto niže troškove veze sa mrežom prostora za skladištenje (SAN); do 94 odsto smanjene potrebe za kablovima, što snižava troškove i kompleksnost.

HP Total Care za srednja preduzeća obezbeđuje personalizovane alate i usluge koji smanjuju rizik poslovanja skraćivanjem vremena tokom kojeg sistem ne radi, ubrzavanjem puštanja u rad i snižavanjem troškova održavanja. HP Total Care nudi podršku u svim fazama životnog ciklusa tehnologije. Prethodno dostupna za grafičke, štamparske i personalne sisteme za krajnje korisnike i mala preduzeća, HP Total Care usluga je sada prilagođena serverskim i skladišnim potrebama Global 500.000.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home