Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Wednesday, September 19, 2007

Prvi NIIT centar u Srbiji

U utorak 18. septembra objavljen je početak rada prvog NIIT centra u Beogradu.
Centar je osnovan u okviru English School of Business, nezavisne obrazovne institucije iz Beograda, koja je potpisala ugovor sa NIIT Ltd.

Govorili su ministar inostranih poslova Indije Ananda Šarme, pomoćnik ministra inostranih poslova Zoran Popović i Bhaskar Kailas, NIIT Business Head for Europe and CIS, kao i Đorđe Dukić, predsednik JISA. Centar su otvorili zvaničnici Indije i Srbije i Ljiljana Lazić, osnivač English School of Business, na tradicionalni indijski način, paljenjem lampe i sveća.
Svečanosti su prisustvovale brojne zvanice, među kojima i ambasador Indije Ajay Swarup, predstavnici Beogradskog univerziteta i vodećih beogradskih firmi koje se bave informacionim tehnologijama...

Zoran Popović je izrazio nadu da će se saradnja Srbije i Indije proširiti i na osnivanje IT parkova. Po rečima Bhaskara Kailasa, ovaj azijski gigant i lider u IT obrazovanju zainteresovan je za plasman svojih programa na srpsko tržište.
Kompanija NIIT Ltd je Golden Partner Microsofta i nalazi se među prvih 15 kompanija u svetu u oblasti IT edukacije.
U planu je otvaranje centara i u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home