Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Tuesday, September 18, 2007

Zvanično najavljena Sinergija 07

Sinergija 07 – mesto okupljanja IT profesionalaca (saopštenje Microsofta)

Beograd, 18. septembar 2007. – Na današnjoj konferenciji za štampu zvanično je najavljena Sinergija 07, najveća i najuglednija IT konferencija u regionu jugoistočne Evrope. U Master Centru u Novom Sadu od 16. do 19. oktobra očekuje se oko hiljadu IT profesionalaca iz zemlje i regiona, koji će na preko 100 predavanja organizovanih u 12 tematskih celina imati prilike da čuju sve o najnovijim kretanjima na tržištu informacionih tehnologija. Pored toga, posetioci Sinergije 07 saznaće i detalje o novitetima koje Microsoft sprema za kraj ove i početak naredne godine, kao što su Windows Server 2008, SQL Server 2008 i Visual Studio 2008. Naravno, neće biti zaboravljeni ni aktuelni proizvodi, kao što su Windows Vista i Microsoft Office 2007.


„Ove godine nastavljamo put koji je Sinergija trasirala u proteklih šest godina. Prošli smo mnoge faze, od upoznavanja sa informacionim tehnologijama do prošlogodišnjeg pogleda u budućnost. Sada je vreme da ubrzamo stvari, prihvatimo tempo koji nameće moderna privreda i tako ubrzamo naš put ka informacionom društvu.“
Ovako je moto Sinergije 07 „Speed of change“ objasnio Nikola Mirčić, direktor konferencije, i dodao da očekuje da će ove godine uticaj Sinergije na domaću IT zajednicu biti veći nego svih prethodnih.

Dvanaest celina sa ukupno preko 100 predavanja obuhvatiće aktuelne teme kao što su „Poslovne aplikacije“, „Mobilnost“, „Bezbednost“, „Povezani sistemi“ i slične, a eminentni predavači iz zemlje i sveta imaće priliku da i na praktičnim primerima prikažu sve kvalitete i prednosti Microsoftovih proizvoda i tehnologija. Pored uobičajenih tema, koje su fokusirane na IT i načine njegove primene u poslovanju i svakodnevnom životu, ove godine novost su predavanja koja se bave poslovanjem i načinima na koji se ono može unaprediti, naravno, upotrebom informacionih tehnologija.
Posetioce Sinergije 07 u modernom okruženju Master Centra pored predavanja očekuju i brojni dodatni sadržaji, poput Hands-On laboratorije, u kojoj će učesnici konferencije odmah po završetku predavanja moći da isprobaju prezentirane tehnologije i sami se uvere u njihove prednosti. U konferencijskoj prodavnici moći će da se nabave zanimljivi proizvodi, vezani za Sinergiju 07 i njen sadržaj, a uzbuđenja će doneti takmičenje u brzom sklapanju računara i konkurs za najbolju digitalnu fotografiju.

Posle napornog dana, treba se i odmoriti, pa na Sinergiji 07 nije zaboravljena ni zabava. Prošlogodišnji hit, soba za „kuliranje“ ili Chill Out Room, ove godine biće još veća i sa raznovrsnijim sadržajima, a u velikoj sali Master Centra pored štandova brojnih sponzora Sinergije biće i pravi pravcati bioskop, u kojem će posetioci moći naizmenično da prate obraćanja partnera i gostujućih kompanija, kao i da odgledaju neke od najvećih filmskih hitova.

Za sve dodatne informacije o Sinergiji 07 posetite lokaciju
www.mssinergija.net

0 Comments:

Post a Comment

<< Home