Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Wednesday, September 19, 2007

Osma balkanska konferencija o operacionim istraživanjima - BALCOR 2007

Razmena znanja za opštu primenu

Ove godine Fakultet organizacionih nauka i Jugoslovensko društvo za operaciona istraživanja organizovali su u našoj zemlji Osmu balkansku konferenciju o operacionim istraživanjima – BALCOR 2007 (http://balcor.fon.bg.ac.yu). Skup je održan u Beogradu i na Zlatiboru od 14. do 19. septembra.
Opšti cilj konferencije je da omogući razmenu naučnih i tehničkih informacija o operacionim istraživanjima i da pospeši međunarodnu saradnju, posebno među balkanskim zemljama. Tradicionalno, učesnici predstavljaju teoretska i primenjena dostignuća, a posebna izlaganja imaju cenjeni stručnjaci, kao govornici po pozivu.

Paralelno s Balcorom održan je i Simpozijum o operacionim istraživanjima – SYM-OP-IS 2007. Ovaj nacionalni simpozijum s međunarodnim učešćem tradicionalno okuplja operacione istraživače s ciljem da se na formalni i neformalni način sagledaju i saopšte rezultati teorijskih i praktičnih istraživanja i u direktnom kontaktu razmene informacije od interesa za operaciona istraživanja.
Skup je okupio istraživače, privrednike i studente koji su zainteresovani za operaciona istraživanja i njihovu primenu, a privrednici su se upoznali i s mogućnostima primene operacionih istraživanja u praksi, radi poboljšanja poslovanja preduzeća.

Operaciona istraživanja su svuda oko nas, čulo se na otvaranju, ali ih ljudi ne primećuju u svakodnevnom životu. Oblasti u kojima se najčešće primenjuju su ekologija, meko računarstvo – Soft Computing, ekonomski modeli i ekonometrija, menadžment, ekspertni sistemi – podrška odlučivanju, poljoprivreda i šumarstvo, elektronsko poslovanje, pouzdanost i održavanje, energetika, primene u odbrani, finansije i bankarstvo, predviđanje i planiranje, geoinformacioni sistemi (GIS), rudarstvo i geologija, građevinarstvo, simulacija, grafovi i mreže, softver za operaciona istraživanja, informacioni sistemi, statistički modeli, istraživanje i razvoj, stohastički modeli i vremenske serije, kombinatorna optimizacija, traganje kroz podatke – Data Mining, logistika, transport i saobraćaj, masovno opsluživanje, upravljanje proizvodnjom i zalihama, matematičko modeliranje, upravljanje rizikom, matematičko programiranje, kao i višekriterijumska analiza i optimizacija.

4 Comments:

Blogger sheliacdealbaas said...

About Internet access consent sitew.in/ From the version for a much more fast Website enhancement of the application, you will Download QuickShortcutMaker APK for Android, iPhone/iPad & PC certainly be requested an additional approval have quickshortcutmaker any responsibility about that. Please be sure to utilize quick shortcut maker this application at your own danger.

19 May, 2017 09:55

 
Blogger sheliacdealbaas said...

the healing food selection, the frp bypass apk Android cellphone then will certainly require you Refer to re-enter the primary Google frp bypass download username and passwords which was previously on.

01 July, 2017 12:06

 
Blogger yanmaneee said...

michael kors bags
yeezy boost 350
fila sneakers
yeezy shoes
coach outlet
nike huarache
jordan 13
air max 2018
polo ralph lauren
coach outlet sale

25 July, 2019 10:42

 
Anonymous Anonymous said...

golden goose sneakers
a bathing ape
off white hoodie
golden goose sale
nike dunks
supreme hoodie
curry 9
golden goose sneakers
hermes birkin
supreme outlet

31 May, 2023 12:29

 

Post a Comment

<< Home