Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Tuesday, February 27, 2007

Ubuntu Install Show

Mreža za slobodan softver, 4. mart u REX-u
Ubuntu Install Show

Prvi Ubuntu Install Show, u organizaciji Mreže za slobodan softver, održaće se u nedelju 4. marta od 14 sati u Kulturnom centru Rex. Tokom tri sata posvećenih ovom događaju, prisutni će se upoznati sa osnovim pojmovima vezanim za instalaciju GNU/Linux distribucije Ubuntu, kao i s radom lokalne zajednice posvećene ovom operativnom sistemu, a biće održana i tribina o slobodnom softveru. Sastaće se srpski Ubuntu LoCo tim, kojom prilikom će biti primljeni i novi članovi.



Ubuntu (www.ubuntu-rs.org) je slobodan GNU/Linux operativni sistem zasnovan na distribuciji Debian. Nova izdanja se objavljuju svakih šest meseci, a akcenat je stavljen na laku upotrebu i bezbedan rad. Uz njega se isporučuje i veliki broj aplikacija raznovrsnih namena. Ubuntu je slobodan i besplatan operativni sistem koji se bez ikakvih naknada može preuzeti sa interneta.


Mreža za slobodan softver je nevladina organizacija osnovana 2004. godine s ciljem da popularizuje ideju slobodnog softvera i GNU projekta u Srbiji. Mreža je pokrenula lokalni tim distribucije Ubuntu, redovno održava tribine i predavanja o slobodnom softveru, a najnoviji projekat je agregator blogova planet.fsnserbia.org. Organizacija duže od dve godine izdaje besplatni PDF časopis o slobodnom softveru GNUzilla (www.gnuzilla.info).

1 Comments:

Blogger Ovo je svet u kome živimo said...

Poštovani,
22.08.2008. iz štampe izlazi knjiga

Ubuntu 8 za svakog

http://knjige.kombib.rs/Ubuntu_8_za_svakog.html

Poslaćemo vam je, i svaki vaš komnetar bi dobro došao.

Urednik,
Mihailo Šolajić

svetkojisemenja.blogspot.com

14 August, 2008 11:45

 

Post a Comment

<< Home