Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Wednesday, April 18, 2007

E-trgovina 2007 danas i sutra na Paliću

Konačno se, posle godina iščekivanja, u Srbiji pojavljuju sistemi plaćanja na internetu, koji će omogućiti domaćim trgovcima da na svojim sajtovima primaju uplate platnim karticama - podsećaju organizatori skupa E-trgovina 2007 (www.etrgovina.org), koji se danas i sutra održava na Paliću.

To će i biti jedna od glavnih tema na predstojećoj VII međunarodnoj konferenciji o elektronskoj trgovini i elektronskom poslovanju. Predstavnici kompanije Visa International govoriće o planovima koje ova kompanija ima u domenu podrške daljem razvoju e-trgovine u Srbiji. Jedna od prednosti novih sistema online plaćanja koji će biti raspoloživi kod nas je i upotreba značajno sigurnijih savremenijih metoda zaštite online transakcija po 3D Modelu, poput Verified by VISA.

Banca Intesa a.d. Beograd je prva domaća banka koja je dobila licencu za implementaciju ovih sistema u Srbiji i ponudiće domaćim pravnim licima mogućnost da na svojim sajtovima primaju uplate platnim karticama. Na konferenciji E-trgovina 2007 predstavnici banke detaljno će predstaviti i objasniti način funkcionisanja ovog sistema. Učesnici skupa dobiće kompletnu informaciju o svim organizacionim, tehničkim i pravnim preduslovima za njegovu uspešnu primenu.

Centar za platne kartice Narodne banke Srbije će predstaviti svoj projekat plaćanja nacionalnim DinaCard karticama preko interneta.

Kompanija Diners će podsetiti i na svoj sistem koji je nedavno takođe počeo s radom, tako da će se upravo sada otvoriti mogućnosti za prodaju svih vrsta roba i usluga preko interneta domaćim kupcima vlasnicima kartica, kojih ima više od pet miliona. Organizatori se nadaju da će skup E-trgovina sledeće godine konačno promovisati i veći broj uspešno realizovanih domaćih projekata, uz konstataciju da su domaći internet servisi i sadržaji konačno postali alat za bolji i jednostavniji život ljudi.

Naravno, online plaćanje je samo jedan nizu neophodnih koraka koji vode ka uspešnom poslovanju na internetu. Na skupu će biti prezentovani radovi i iz ostalih oblasti koje prate celokupan proces elektronskog poslovanja.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home