Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Thursday, March 22, 2007

Najavljen B-LINK 01

B-LINK 01, Beogradski festival novih komunikacija, biće održan u galeriji Ozon (O3One) od 15. do 22. aprila, najavili su danas organizatori ovog događaja.

Na press konferenciji održanoj u Ozonu govorili su neki od članova organizacionog odbora, a Nebojša Babić, osnivač (jedan od osnivača, kakogod), ponadao se, posle uspešnog "pilota" koji je predstavljao prošlogodišnji B-LINK 00, da će ova manifestacija postati referentna i avangardna kada je reč o upotrebi novih tehnologija u umetnosti, poslovanju, time i svakodnevnom životu...

Reč organizatora:
"B-LINK – beogradski festival novih komunikacija istražuje i predstavlja sadržaje koji se generišu u okviru novih komunikacionih sistema - interneta i mobilne telefonije. Osnovni fokus festivala usmeren je na kreativne i inovativne tendencije u oblasti eksperimentalnog umetničkog stvaralaštva, web dizajna i poslovanja na mreži.

B-LINK je internacionalni projekat čije je pilot izdanje realizovano prošle godine i u okviru kojeg se tada predstavilo više od 50 gostiju iz zemlje i inostranstva.

Revijalni deo obuhvata različite tematske oblasti (creative web, mobile creative, interactive world, money on the line, I’m the author) koje će biti obrađene kroz prezentacije, tribine, streaming događaje, interaktivne radionice i predavanja autora iz zemlje i sveta.

Takmičarski deo želi da uključi što veći broj profesionalaca i amatera koji su aktivni u okviru različitih formi novih komunikacionih tehnologija. Ovaj deo festivala treba da ukaže na lokalni potencijal i podstakne njegov dalji razvoj.

Odabrani gosti iz inostranstva će obogatiti program festivala svojim iskustvima i ukazati na razvoj ovih oblasti u internacionalnom kontekstu."


Propozicije za prijavu radova i ostale informacije mogu se naći na web prezentaciji B-linka - http://www.b-link.org, gde će se, kada bude sačinjena, naći i detaljna agenda festivala.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home