Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Wednesday, April 11, 2007

Prvi Lenovo demo centar u regionu

Danas je otvoren prvi demo centar kompanije Lenovo, ne samo na domaćem tržištu, već i u regionu. Nalazi se na beogradskom Zelenom vencu, u okviru multimedijalnog centra Planet, jedne od prodavnica iz lanca PC4U.

- Kvalitetan proizvod, servis, garancija i povoljni uslovi kupovine su neki od faktora zbog kojih se kupci odlučuju za određeni brand. Savremeni kupac, ima sofisticirane potrebe i zahteve. Ovaj demo centar otvoren je sa ciljem da se kupcima ponudi uslugu više, na taj način što će se zadovoljiti njihove specifične potrebe. U Lenovo demo centru, kupci će imati mogućnost da izložene modele isprobaju i uvere se u njihove performanse. Na ovom mestu kupac će moći da dobije sve potrebne informacije vezane za uređaje, a biće u prilici da izabere kvalitetnu dodatnu opremu ili rezervne delove – kažu u kompanijama Lenovo i PC4U.

U demo centru se nalaze najnoviji modeli desktop i prenosivih računara, od povoljnijih za kućnu upotrebu, do luksiznijih modela za poslovne korisnike, koje su novinarima predstavili predstavnici Lenova, generalni direktor za Srbiju Nenad Basta, regionalni marketing menadžer Mladen Skuliber i direktor PC4U Željko Jovanović.

Iako trenutna politička klima u Srbiji ne odgovara rastu informatičkog tržišta i razvoju informacionog društva, raduje činjenica da je ovaj centar otvoren u našoj zemlji pre nego u okolnim ex-YU republikama, što daje nadu da će se ICT u Srbiji normalno razvijati, nažalost uprkos, a ne zahvaljujući trenutnim društvenim, političkim i ekonomskim preduslovima.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home