Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Tuesday, September 25, 2007

IT panel u San Francisku

Američko-srpski samit na proleće

IT panel u organizaciji Kongresa srpskog ujedinjenja, a uz podršku Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo, biće održan 27. oktobra u San Francisku.

Cilj panela je uspostavljanje poslovnih veza između američkih i srpskih IT kompanija u oblasti informacionih tehnologija i davanje mogućnosti američkim kompanijama da dođu u Srbiju u većem broju i da tu razviju poslovanje kroz različite vidove rada.
Jedan od ciljeva skupa je i uspostavljanje tehničkih centara u Srbiji, uz podršku američkih kompanija, kao i saradnja akademskih institucija Srbije i SAD u oblasti informacionih tehnologija.

IT panel u San Francisku je pripremni sastanak u okviru godišnje konferencije Kongresa srpskog ujedinjenja, na kom će biti razrađen plan projekta "Američko-srpski IT samit", biti preuzete međusobne obaveze i biti oformljena grupa koja će raditi na organizaciji skupa, čije je održavanje predviđeno za proleće 2008. godine.

Zainteresovani za učešće na IT panelu mogu da se jave na telefon Kongresa srpskog ujedinjenja u Beogradu – 011 32 82 960, kao i na elektronske adrese sanja.blagojevic@serbianunity.net ili kabinet@mtid.sr.gov.yu.

Oni koji nisu u mogućnosti da putuju na ovaj skup ili pošalju svoje predstavnike, na navedene adrese mogu poslati svoje ideje, predloge i stavove, koji bi mogli da budu uključeni u rad IT panela u San Francisku.