Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Friday, June 22, 2007

Elektronski sertifikati PKS

Predstavljanje sertifikacionog tela PKS za izdavanje elektronskih sertifikata i njihovu primenu u elektronskom poslovanju preduzeća u Srbiji

U ponedeljak 25. juna od 10 sati u Privrednoj komori Srbije, zgrada u Resavskoj 15, biće predstavljeno sertifikaciono telo PKS za izdavanje elektronskih sertifikata i njihovu primenu u elektronskom poslovanju preduzeća u Srbiji.

"Obrazovanjem sertifikacionog tela PKS za izdavanje kvalifikovanih elektonskih sertifikata privrednim subjektima u Republici Srbiji biće omogućeno elektronsko poslovanje, odnosno razmena dokumenata poslovanja isključivo u elektronskom obliku. Projekat će privrednim subjektima omogućiti: efikasniju organizaciju i način poslovanja, uštede u potrošnom materijalu u odnosu na tradicionalno poslovanje, efikasnije arhiviranje i pretragu poslovne dokumentacije, usklađivanje sa državnim planovima uvođenja i razvoja e-trgovine, kao i usklađivanje poslovanja domaćih privrednih subjekata sa svetskim standardima i trendovima.

Sertifikaciono telo PKS, koje korisnicima treba da izdaje kvalifikovane elektronske sertifikate, sa spoljašnjim okruženjem komuniciraće preko web portala PKS.

O početku rada sertifikacionog tela PKS, primeni ovih sertifikata, značaju uvođenja elektronskog poslovanja i perspektivama njegovog daljeg razvoja biće informisani članovi komorskog sistema, zaposleni u PKS, predstavnici državne uprave Srbije, ali i šira javnost" - najavljuju iz Privredne komore.