Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Thursday, October 11, 2007

Poslednji poziv za Sinergiju 07 :)

Sinergija u sedmoj brzini

U utorak 16. oktobra, u Master Centru u Novom Sadu, počinje Sinergija 07.
U svom sedmom izdanju konferencija nosi slogan Speed of change i, osim svečanog otvaranja i uvodnog predavanja (keynote), koje će biti održano 16. oktobra u 18 časova, donosi više od tri dana predavanja, kao i dodatne sadržaje koji su tu da opuste i razonode, ali i informišu posetioce - kažu u Microsoftu.

Više od 1000 prijavljenih učesnika, među kojima više od 100 novinara, pratiće predavanja u dvanaest tematskih celina i sedam paralelnih tokova, a gosti iz zemlje i inostranstva biće tu da pruže maksimum informacija u jednosatnim predavanjima, ali i između njih, u pauzama ili na nekim od dodatnih aktivnosti.

Tehnički aspekt konferencije je i dalje primaran, tako da će dolazeći proizvodi, poput Windows Servera 2008, SQL Servera 2008 ili razvojnog alata Visual Studio 2008, zauzeti dosta prostora svim novitetima koje donose. Neće biti zaboravljeni ni aktuelni proizvodi, kao što su Windows Vista i Office System 2007 – govoriće se dosta o načinima njihove primene i usavršavanju već usvojenih rešenja.

Sinergija 07 donosi još neke novitete – tu je Master of Deployment kurs, koji će posetiocima pružiti priliku da od iskusnih stručnjaka nauče kako da na najbolji način primene Microsoftove proizvode i tehnologije i na taj način produktivnost u svom preduzeću postave na viši nivo. Novitet je i segment poslovnih predavanja, u kom će učesnici konferencije od najboljih menadžera u Srbiji moći da čuju sve o modelima uspešnog poslovanja.

Sve tehnike o kojima će se govoriti moći će i da se isprobaju u Hands-On laboratoriji, a deo uzbuđenja na Sinergiji 07 sigurno će doneti takmičenje u brzom sklapanju računara i konkurs za najbolju digitalnu fotografiju - obećavaju organizatori.

Posle napornog dana treba se i odmoriti, pa na Sinergiji 07 nije zaboravljena ni zabava. Prošlogodišnji hit, soba za cooliranje ili Chill Out Room, ove godine biće još veća i s raznovrsnijim sadržajima, a u velikoj sali Master centra, pored štandova brojnih sponzora, biće postavljen i bioskop, u kojem će posetioci moći naizmenično da prate izlaganja partnera i gostujućih kompanija, kao i da odgledaju neke od najvećih filmskih hitova. Organizatori su pripremili i mnoga druga iznenađenja, a jedno od njih je Radio Sinergija, koji će voditi doajen domaćeg radio i IT novinarstva Zoran Modli.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće na Sinergiji 07 do kraja sedmice na web lokaciji http://www.mssinergija.net/, na kojoj se nalaze i detaljne informacije o ovogodišnjoj konferenciji.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home