Ovaj blog posvećen je razvoju informacionog društva u Srbiji. Tu možete naći informacije, tekstove i komentare na dešavanja vezana za ICT razvoj, Strategiju razvoja informacionog društva u Srbiji, kao i za WSIS, Svetski samit o informacionom društvu

Wednesday, October 03, 2007

Microsoft širi poslovna rešenja u Srbiji

Zvaničnim puštanjem u rad prve dve implementacije rešenja NAV Express u kompanijama EUCOM i DeployIT.ms, beogradska kancelarija Microsofta je dodatno ojačala i dopunila ponudu poslovnog softvera prilagođenog potrebama domaćih preduzeća svih veličina.

Imajući u vidu potrebe lokalnog tržišta, Microsoft je kreirao verziju poslovnog paketa Microsoft Dynamics NAV (nekadašnji MBS Navision) i nazvao ga – NAV Express. Ovo izdanje je posebno prilagođeno potrebama malih i srednjih preduzeća u Srbiji i odlikuju ga brza implementacija i minimalni troškovi, kao i brzi povratak sredstava uloženih u ovaj ERP softver. „Uz NAV Express možete biti brži od konkurencije i tako zaraditi više, obezbeđujući prostor za rast i razvoj vašeg preduzeća, a sve to uz minimalno ulaganje vremena i resursa potrebnih za puštanje u rad ovog sistema“ ponosno ističe Nenad Aleksić, menadžer Dynamics programa u Microsoftu u Srbiji. Prve dve implementacije NAV Expressa uspešno su okončane početkom septembra, a izveli su ih sertifikovani Microsoft Dynamics NAV Express partneri, kompanije Signet CS i Extreme.

Novobeogradsko preduzeće EUCOM uspešno posluje već 10 godina, a njegova delatnost uključuje poslove izvoza, uvoza, re-exporta, zastupanje stranih kompanija, veleprodaju i doradne poslove. Konstantan rast preduzeća i povećavanje ponude proizvoda i usluga uslovili su stvaranje poslovnih procesa koji zahtevaju podršku kvalitetnog i pouzdanog softvera.. NAV Express je odabran najpre zbog brze implementacije, koja je minimalno uticala na svakodnevno poslovanje preduzeća. Zaposleni i menadžment u EUCOM-u sada imaju bolji pregled ukupnog poslovanja, mogu lakše da sagledaju potencijalne probleme u npr. snabdevanju ili naplati, i razreše ih na najefikasniji način.

Drugo preduzeće u kojem je završena implementacija NAV Expressa je DeployIT.ms iz Beograda, koje pruža konsultantske usluge vezane za povećanje produktivnosti zaposlenih uz pomoć Microsoftovih tehnologija i ima status Microsoft Gold Certified Partner. CRM (Customer Relationship Management) segment NAV Expressa ispunio je stroge zahteve koje je menadžment ovog preduzeća imao kada je u pitanju odnos sa korisnicima, kao i kada je u pitanju dostupnost informacija o klijentima i uslugama koje DeployIT.ms pruža. „Zahvaljujući NAV Expressu sada smo u stanju da brže izađemo u susret zahtevima korisnika, a to je danas, u vreme kada je svaki minut važan, od presudnog značaja za naš nastup na tržištu“, rekao je po završetku implementacije Srđan Stošić, generalni direktor preduzeća DeployIT.ms.